Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

KMI waarschuwt voor gladde wegen: strooiwagens rijden vannacht uit

KMI waarschuwt voor gladde wegen: strooiwagens rijden vannacht uit
Beeld BELGA

Het KMI waarschuwt vannacht voor gladheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat voor het eerst dit seizoen strooiwagens uitrijden.

Er wordt winterse neerslag voorspeld in Vlaanderen waardoor de strooiwagens voor het eerst dit seizoen zullen uitrijden. Er ligt voor dit winterseizoen 103.000 ton zout klaar om op wegen en fietspaden te strooien.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft aangegeven dat er 313 strooiwagens en 202 fietspadstrooiers klaar staan om uit te rijden waar nodig. Ze roept fietsers en bestuurders op om extra voorzichtig te zijn. “Pas je rijstijl aan, hou voldoende afstand en wees alert.”

Sneeuw mogelijk

Wie vannacht de baan op moet, let dan ook beter op. In het oosten en centrum van het land voorspelt het KMI wegdektemperaturen rond het vriespunt. Volgens de weerdienst kan er in de Limburgse Kempen zelfs tijdelijk een dun sneeuwlaagje verschijnen.

Agentschap Wegen en Verkeer strooit zoveel mogelijk voor het glad wordt. Daarbij helpt een gladheidsmeetsysteem. Dat voorspelt waar het glad wordt door informatie van wegdeksensoren en infraroodcamera’s te combineren met informatie van het KMI. Weggebruikers kunnen helpen door regen en sneeuw te melden in de KMI-app.

Twitter bericht wordt geladen...