Een Leopard 2 tank steekt een tijdelijke brug over tijdens de oefening Vigorous Bison van de 43e Gemechaniseerde Brigade in het Duitse Klietz.
Volledig scherm
Een Leopard 2 tank steekt een tijdelijke brug over tijdens de oefening Vigorous Bison van de 43e Gemechaniseerde Brigade in het Duitse Klietz. © Brunopress

“Europa dreigt weggevaagd te worden in conflict met Rusland”

Europa is niet klaar voor een oorlog met een agressief Rusland en loopt het risico “weggevaagd” te worden in een conflict. Zo luidt de waarschuwing van de vooraanstaande Duitse militair historicus Sönke Neitzel, waarover ‘The Times’ bericht.

122 reacties

  • Karel Valgaern

    5 maanden geleden
    Rusland heeft op dit moment niet veel slagkracht over, maar kan dit wel herstellen op enkele jaren indien het een pauze krijgt. Dat is dan meteen ook de reden waarom ze onderhandelingen willen. En indien we de sancties zouden versoepelen nog sneller.
  • David Lievens

    5 maanden geleden
    Heeft hij het nu over dat leger dat moet gaan bedelen in Noord-Korea voor wapens? Dat leger dat het amper bewapende Oekraïne in het begin van de oorlog niet kon verslaan en nu vastzit en massaal manschappen verliest? Als Oekraïene de F16's krijgt, kunnen ze zelfs de lucht gaan overheersen. Dat leger kan enkel iets doen als China er ook instapt. Iets wat ze daar ook niet durven.
  • Willy Michiels

    5 maanden geleden
    Wat een theorie ze geraken niet ins tot Kiev.
  • Karim Ché

    5 maanden geleden
    Moesten we eens stoppen met Israelisch leger te sponsoren en ons eigen wat zouden versterken. Iedereen weet dat Europa een vogel voor de kat is. België heeft al geen aanvallend leger meer.
  • Fragger Smet

    5 maanden geleden
    Si vis pacem para bellum, wie de vrede wil bewaren moet klaar zijn voor de oorlog