Marc uit Nieuwerkerken versiert huis met 650 kerstmannen: "Er ligt er zelfs één in bed, dus we slapen op de zetel"

Marc Willems uit het Limburgse Nieuwerkerken versiert zijn huis jaarlijks met zo’n 650 kerstmannen. Ze staan in zijn voortuin, maar ook in zijn huis. Zo vind je er een in bad of ligt er een levensgrote kerstman te snurken in bed. “Elk jaar komen er nog bij. Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt hij aan Radio 2-reporter Margaux van de Regio.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor "Goeiemorgen morgen!" op Radio 2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Wie de Doorstraat in het Limburgse Nieuwerkerken inrijdt, kan er niet omheen kijken. Het huis van Marc is versierd met kerstmannen, kersthuisjes en kerstbomen. En daar blijft het niet bij. Ook binnen bij Marc is alles omgetoverd tot een echt kersthuis. “In totaal staan er zo'n 650 kerstmannen”, zegt hij in “Goeiemorgen morgen!”, op Radio 2. 

Versieren vanaf augustus

De opbouw start al in augustus. "Mijn vrouw en ik doen dat samen. Wanneer iedereen in de zon ligt, halen wij de kerstversiering van de zolder", zegt Marc. De kerstmannen worden over het hele huis neergezet. Zelfs in bed ligt een levensgroot, snurkend exemplaar. “Zodra die Kerstman is gelegd, slapen wij niet meer in bed, maar in de zetel. Gelukkig ligt die goed en is dat helemaal niet zo erg.”

Uit de hand gelopen hobby

Het is al het twaalfde jaar dat Marc zijn huis versiert. “Het begon met een paar kerstmannen en elk jaar komen er nog bij. We gaan vaak naar tuincentra in Nederland. Daar hebben ze heel fijn kerstgerief. Gelukkig hebben we een grote zolder waar we alles op kunnen stockeren", zegt Marc.

"Het is een uit de hand gelopen hobby" zegt hij. "Gelukkig vindt mijn vrouw het ook leuk. Je moet hier met twee achter staan, anders hou je dit niet vol.”

Je kan het Kersthuis van Marc zelf komen bewonderen. Vanaf zaterdag 9 december is het elk weekend geopend vanaf 17 uur en dat tot en met 7 januari. 

KIJK - Het kerstmannenhuis van Marc in Nieuwerkerken

Videospeler inladen...

Meest gelezen