In een undercoverfilmpje zegt een topambtenaar dat ze een Frans bedrijf geholpen heeft om een aanbesteding te winnen. Minister Vandenbroucke hekelt de manier waarop dat filmpje is gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
In een undercoverfilmpje zegt een topambtenaar dat ze een Frans bedrijf geholpen heeft om een aanbesteding te winnen. Minister Vandenbroucke hekelt de manier waarop dat filmpje is gemaakt. © rv / BELGA

Wie zijn de privédetectives die Vandenbrouckes topambtenaar filmden?

Het is ongezien in ons land: een bedrijf dat privédetectives inhuurt om een ambtenaar op de rooster te leggen over vermeend gesjoemel met een overheidscontract van 50 miljoen euro. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt dat onethisch en vals, maar de firma zegt dat alles legaal gebeurde. Wie zijn de detectives die ze inhuurden? Ging het echt om ex-spionnen van de Israëlische veiligheidsdienst? En hoe probeerden ze de topambtenaar te strikken?

95 reacties

  • Steven Rubbrecht

    5 maanden geleden
    Het wordt hoog tijd dat er een wet komt waar de kiezers ook mee kunnen bepalen of een minister of andere top politicus al dan niet bekwaam is zijn ambt uit te voeren. En uit zijn ambt kan gezet worden door de KIEZERS
  • guido Bervoets

    5 maanden geleden
    Dé vraag is wie de mastermind is achter dit opgezet spel? Geen enkel bedrijf dat recht in de schoenen staat huurt een door de Mossad opgeleid detectivebureau in als Dark Cube. Dat bureau is ervoor berucht alle truken van de foor te gebruiken om mensen in de val te lokken. Wat hier dient te gebeuren is "follow the money" en zoek uit wie Dark Cube echt heeft ingehuurd.
  • Haverbeke Vincent

    5 maanden geleden
    Een stelende ambtenaar of minister wordt toch beschermd door het gerecht. De getuige of de privé détective is toch niet geassermenteerd. Dus geldt de willekeur van de rechter, zoals dikwijls.
  • Daniel Van Buggenhout

    5 maanden geleden
    Wat in dit land allemaal kan en mag , grenst aan het ongelooflijke . Heel de wereld lacht met Belgie .
  • Patrick Souffriau

    5 maanden geleden
    als je niets te verbergen hebt kom er dan voor uit ipv rond de pot te draaien en de mensen zand in de ogen te strooien