Kerstmis

650 kerstmannen en zingende ijsberen in hun bed: Marc en Ria stellen hun kersthuis open

Nieuwerkerken -

Zelf slapen ze tijdens de kerstperiode in de zetel, want zingende ijsberen en pinguïns hebben hun slaapkamer ingenomen. Verder te bewonderen in het kersthuis van Marc Willems en Ria in Nieuwerkerken: 650 kerstmannen en decoratie in élke kamer, zelfs in het toilet.

Luc Engelbos

De kerstmannentuin van Marc en Ria is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip bij kerstfanaten. Al is het lang niet alleen de tuin meer die bol staat van de kerstversiering. “Alle kamers binnen dompelen we onder in kerstsfeer”, zegt Marc. “De zingende ijsberen en pinguïns hebben zelfs onze slaapkamer ingenomen. Wij slapen noodgedwongen enkele weken in de zetel, maar dat hebben we er voor over.” (lacht)

Marc bij zijn nieuwste creatie: een zelfgemaakt peperkoeken huis.© len

De kerstperiode is dan ook het hoogtepunt van het jaar voor Marc en Ria. Vijf weekends lang stellen ze hun huis in Nieuwerkerken ook open voor bezoekers. En dat lijkt wel op een soort van mini-Efteling. In het huis zelf zijn álle kamers gedecoreerd in kerstthema, tot het toilet toe.

Elektriciteitsrekening

Naast het huis is er ook een tent in de tuin. Livemuziek en glühwein zorgen er voor extra kerstsfeer. Verderop in de tuin staan trouwens nog een echte Stube. Buiten in de tuin heeft handige Marc allemaal huisjes geknutseld met daarin verschillende taferelen. Terwijl bezoekers hun hoofd overal naar binnen steken, zoemt op de achtergrond een generator.

“Op die manier houden we het allemaal betaalbaar en drukken we de elektriciteitsrekening”, zegt Marc. “Met het verzamelen van de kerstmannen en attributen zijn we trouwens het hele jaar bezig. In augustus beginnen we dan met decoreren. Waar ik heb meest trots op ben? Op alles, ik kan niet kiezen. Mijn nieuwste aanwinst dit jaar is een zelfgemaakt peperkoeken huis.”

Een bezoek aan de kerstmannentuin van Marc is gratis. Adres: Doorstraat 7, 3850 Nieuwerkerken (Kozen). Openingsdagen: 16, 17, 23 en 25, 30 december, 1, 6 en 7 januari 2024, telkens vanaf 17 of 18 uur

© len

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer