© Patrick De Roo

Ramenwassers bungelen aan Antwerp Tower als Kerstmannen: “Leuk extraatje voor voorbijgangers”

Antwerpen -

Boven de kraampjes van Winter in Antwerpen op het Operaplein, bungelen vier Kerstmannen aan de Antwerp Tower. Ze zijn druk in de weer om de ramen van het woonblok te wassen. 

Wie goed naar boven kijkt, ziet vier Kerstmannen bengelen aan de voorkant van de Antwerp Tower op de De Keyserlei. Niet om pakjes te brengen, wel om de ramen te wassen. Tim Verrelst, glazenwasser gespecialiseerd in hoge woonblokken, wil de voorbijgangers ook een kerstcadeautje bieden.

© Patrick De Roo

“Toen we maandag begonnen aan het woonblok zagen we de kerstmarkt staan. Het leek ons een leuk idee om ons als Kerstmannen te verkleden”, vertelt Tim. “Naast propere ramen geven we de mensen nog een leuk extraatje. De bewoners van het woonblok kijken vrolijk op en vragen soms voor een foto. En daarnet passeerde een groep schoolkinderen die vol verwondering naar boven wees.”

De glazenwassers van links af: Sascha Van Gaubergen, Tim Verrelst en Michiel Van Dessel.© Patrick De Roo

Hun kerstmanpakken zijn al stevig toegetakeld en de baard wappert bijna van hun gezicht door de wind. Als de pakken het tot morgen overleven, verkleden ze zich voor hun laatste dag opnieuw.

“Het is toch niet erg praktisch. Het scheurt al langs alle kanten door ons harnas, het is dik en warm en ik heb al heel de tijd een wit haar in mijn mond”, lacht Tim. “Maar het is leutig, we hebben ons punt gemaakt en mensen dit plezier gegund.” (mdcl)

De glazenwassers gunnen voorbijgangers en bewoners een kerstcadeautje.© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht