Unsplash

Verloren trouwring duikt op in Kringwinkel Kiemkracht in Hamme: "Eigenaar gevonden door sociale media"

In de kringwinkel Kiemkracht in Hamme is een verloren trouwring teruggevonden. Hij was van Roger Drieghe, die inmiddels tien jaar geleden overleed. Zijn dochter had zijn spullen naar de kringwinkel gebracht omdat ze volgend jaar verhuist. "Waarschijnlijk zat de ring in een potje dat op de etalagekast stond", klinkt het.

In het sociaal opleidings- en tewerkstellingsbedrijf Kiemkracht in Hamme deden ze begin deze week een grote ontdekking. Opeens dook de verloren trouwring van Roger Drieghe op, die tien jaar geleden overleed. "Dankzij een bericht op onze sociale media konden we enkele dagen later de dochter van de man opsporen", zegt Ann Doran van Kiemkracht.Ā 

"Het bericht werd massaal gedeeld en zo zijn we via omwegen bij een van de dochters van Roger en Emilienne terechtgekomen. Hun namen en huwelijksdatum staan in de ring gegrift. Iemand van onze medewerkers vond de ring in een meubelstuk. Een van de dochters kwam de ring ophalen. Ze was zo dankbaar dat ze een geschenkje meebracht voor de eerlijke vinder. Het lijkt wel een happy end van een sprookje, niet?", zegt Ann Doran.

"We zijn de vinder heel dankbaar"

Christine Drieghe (61), de dochter van Roger en Emilienne, wil na lang aandringen haar verhaal doen. "Want ik hou niet van al die aandacht", zegt ze. "Maar dat ik hierdoor onze grote dankbaarheid kan uitdrukken tegenover de vinder, trekt me over de streep. De medewerkers van Kiemkracht zijn mensen die niet altijd kansen kregen of krijgen op het reguliere arbeidsmarkt, vaak omdat ze een rugzakje meedragen uit het verleden. Mijn zus en ik waarderen enorm dat de vinder het hart op de juiste plaats heeft en ons gelukkig maakt met de emotionele waarde die de trouwring van onze papa toch wel heeft."

Jan Van de Velde

De ring heeft er al een lange weg opzitten, voor hij belandde in de kringwinkel. "Mijn mama is in 1996 op 61-jarige leeftijd overleden. Daarna heeft mijn vader zijn trouwring niet meer gedragen. Bij zijn overlijden in 2013 hebben we de ring ook niet teruggevonden. Hij was spoorloos in een huis vol huisraad. Een groot deel van de inboedel is toen verhuisd naar mijn zolder. Volgend jaar verhuis ik naar een appartement en daarom ben ik stilaan begonnen met het opruimen van de zolder. In het begin deed ik alle dozen open om alles te doorzoeken."

"Maar later gingen een aantal dozen ongeopend naar de kringwinkel", vertelt Christine. "De trouwring van papa zat wellicht in een van de potjes die ooit in een etalagekast stonden. Dat hij nu teruggevonden is, maakt er een mooi verhaal van. We gaan hem niet meer kwijtspelen. Ik bespreek dit nog verder met mijn zus Nicole. Voorlopig heb ik de ring bij de huwelijksfoto van mijn ouders gelegd, die altijd in mijn living staat. In de vele reacties die ik intussen al kreeg, wordt bijna altijd verwezen naar de eerlijkheid van de vinder. Daarom wil ik dit verhaal toch doen, uit intense dankbaarheid en als een rijke boodschap voor heel wat mensen", besluit Christine.

Jan Van de Velde

Meest gelezen