Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP / Shutterstock

Vogels hebben tot op 10 kilometer afstand last van vuurwerk

Vogels blijken veel meer last te hebben van vuurwerk dan gedacht. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze toonden met radarbeelden aan hoe vogels massaal wegschrikken tijdens de jaarwisseling. Ook ganzen hebben last van het vuurwerk.

9 reacties

  • Jan Peeters

    5 maanden geleden
    Het is 1 uur in 365 dagen en hier gaan mensen over klagen? Het is traditie en geeft sfeer. Moet alles dan over de diertjes gaan, mogen de mensen ook niet even is 1 uurtje plezier hebben om het nieuwe jaar te starten?!?
  • Vivian Lubbers

    5 maanden geleden
    @danielslaeger, Als het in dag was, was het nog niet zo een probleem en de knallen beginnen in oktober al dat is het wel een een probleem. Het beste zou zijn afschaffen of van die oud en nieuw plekken van die plekken in de stad wijk platteland waar je nog wel vuurwerk mag afsteken, je hebt al (in Nederland) vuurwerk vrije zones.
  • Mia Eggermont

    5 maanden geleden
    geen vuurwerk o zo voor de dieren. hopelijk afgeschaft
  • Cecarine De Smet

    5 maanden geleden
    verbieden van vuurwerk is de enige oplossing!! Elk dier heeft er last van en niet iedereen is opgezet met vuurwerk. van mij mag het verboden worden!
  • Daniel Slaeger

    5 maanden geleden
    364 dagen in een jaar en 1 dag vuurwerk?! Wat is het probleem krijgen die vogeltjes een attack? Al wat er een heel jaar gebeurt is dat niet erger?! Uitstoot? Voertuigen?! Met wat zijn we bezig?! Dan schaf je ook maar alle festivals af hoeveel kabaal maken die niet en hoeveel zijn er per jaar?!