Incident in de Kamer: “woedende” voorzitster Tillieux schorst zitting en verlaat halfrond na discussie met oppositie

UPDATEKamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) heeft donderdagnamiddag heel wat commotie veroorzaakt door de plenaire vergadering een halfuurtje te schorsen na een incident met de oppositie. Ze kreeg het verwijt “onkundig en partijdig” te zijn, maar dat pikte een bijzonder kwade Tillieux niet, die na de opmerkingen het halfrond verliet. “Ze is weer de pedalen kwijt", klinkt het scherp.

68 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 maanden geleden
    Heeft er eigenlijk al nooit een degelijke kamervoorzitter geweest in die plaats waar zogezegd de democratie en openbare mening mag en kan gezegd worden ?
  • Linda D'Haese

    4 maanden geleden
    Ieder parlementslid dat niet aanwezig is zou een deel van zijn riant loon moeten verliezen als ge niet gaat werken in de privé word ge ook niet betaald zelfs bij belangrijke stemmingen zijn ze veelal met te weinig om te stemmen wraak roepend en een ding is duidelijk het is Magnette die alles beslist en De Croo staat er bij als zijn hulpje om toch maar Premier te zijn
  • pol Van den Berghe

    4 maanden geleden
    het enige wat onze politici willen is het land de verdoemenis in sturen en niet besturen wat hun taak is. Ik denk dat onpartijdigheid niet bestaat iedereen heeft een mening over iets en hun toverwoord transparantie dat wordt steeds misbruikt want alles wordt overdekt door gesjoemel en leugens.
  • Felix Lekime

    4 maanden geleden
    Lekime Felix , Laat ons zo snel mogelijk komaf maken met PS en met Wallonië, confederalisme is de enige uitweg
  • Johan vanlede

    4 maanden geleden
    niet opdagen op het werk. Vlieg je dan niet buiten.