© Getty Images

Toumani Camara en Portland lijden nederlaag tegen Dallas Mavericks dankzij uitmuntende Luka Doncic, Detroit Pistons stevenen af op negatief record

Portland en Toumani Camara hebben zaterdag in de NBA een 120-131 nederlaag moeten incasseren tegen Dallas, hun zesde verlies op rij. De Mavericks konden rekenen op uitblinker Luka Doncic, die met veertig punten, twaalf rebounds en tien assists domineerde op het parket. Het was voor de Sloveen de 61e ‘triple-double’ uit zijn carrière.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Camara stond bij Portland opnieuw aan de aftrap en kwam in 20 speelminuten tot 8 punten, 3 rebounds en 1 assist. De topschutter bij de Trail Blazers was Anfernee Simons (33 ptn). Portland is veertiende en voorlaatste in de Western Conference, Dallas prijkt op een derde stek.

De top twee in het westen maakte ook geen fout. Koploper Minnesota versloeg Indiana (127-109), Oklahoma haalde het nipt bij kampioen Denver (117-118).

Golden State kon na drie nederlagen nog eens winnen en haalde het met 124-120 van Brooklyn. Het was hun eerste overwinning sinds de schorsing van Draymond Green, die vorige week Phoenix-speler Jusuf Nurkic in het gezicht sloeg. Stephen Curry scoorde in het laatste kwart twaalf punten op rij en kwam in totaal tot 37 punten. Ook Klay Thompson (24 ptn) deed zijn duit in het zakje. Golden State is elfde in het westen, Brooklyn negende in het oosten.

Stephen Curry, sterkhouder van de Golden State Warriors.© NBAE via Getty Images

De LA Clippers dankten Kawhi Leonard (36 ptn) na de zege tegen New York (144-122), een zevende op een rij. Joel Embiid (42 ptn en 15 rebounds) was opnieuw de gevierde man bij Philadelphia, de nummer twee in het oosten. Charlotte kreeg de zwaarste nederlaag in zijn clubgeschiedenis toegediend (82-135). Sacramento kon rekenen op een indrukwekkende Keegan Murray (47 ptn) in de 125-104 overwinning tegen Utah.

Detroit moet kelk tot op de bodem ledigen

Detroit blijft tot slot maar verliezen. Tegen de Milwaukee Bucks, het team van ster Giannis Antetokoúnmpo, leden de Pistons hun 23e nederlaag op rij, 146-114. Zo stevent het team stilaan af op het record van de Sixers, die aan het einde van het seizoen 2014-2015 en het begin van het seizoen 2015-2016 28 nederlagen moesten incasseren.

De Milwaukee Bucks van Giannis Antetokoúnmpo (#34) legden de Pistons eenvoudig over de knie.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer