Links: Ides Meire in ‘Terug naar Oosterdonk’.

Wat is er gebeurd met Ides Meire? Ooit werd hij de ‘Vlaamse Leonardo DiCaprio genoemd, daarna verdween hij plots van het scherm

Ooit was Ides Meire hét nieuwe Vlaamse acteertalent. Nu is de ex van actrice Karlijn Sileghem kok in het restaurant van het Antwerpse museum KMSKA.

Ides Meire (39) leek van de aardbol verdwenen, nadat hij jaren van de ene successerie naar de andere stapte. Het weekblad Dag Allemaal zette een zoekactie op naar de acteur en vond hem achter de kookpotten in het restaurant van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

Ides Meire wou heel kort reageren op de vraag waarom hij niet meer acteert: “Waarom ik destijds gestopt ben als acteur? Dat had persoonlijke redenen. Het leven leidt u. Of ik nog zin heb om in de aandacht te staan? Nee, dat niet. Als ik maar creatief bezig kan blijven naast m’n job, op eender welke manier. En hier zou ik het bij willen houden, de plicht roept.”

De acteur brak op twaalfjarige leeftijd door met de rol van Brechtje in de tv-serie Terug naar Oosterdonk. Daarna speelde hij mee in De man van staal. Regisseur Vincent Bal noemde hem toen nog de Vlaamse Leonardo DiCaprio. Daarna zat Ides Meire nog in De Parelvissers, Emma, Sara en David.

Tijdens de opnames van de serie Katarakt leerde hij de negentien jaar oudere actrice Karlijn Sileghem (nu 58) kennen. Ze werden verliefd en kregen een zoontje Astor in 2008. Zes jaar later kwam er een einde aan de relatie.(pom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER