Meisje (4) redt leven van mama door hulpdiensten te bellen en reanimatie uit te voeren: “Mama ademt niet meer”

De Britse Daisy Hamer (5) heeft een award voor dapperheid in ontvangst mogen nemen nadat ze vorig jaar het leven van haar mama heeft gered. Daisy, toen vier jaar oud, belde de hulpdiensten nadat haar mama was flauwgevallen.

tica

Mama Aimee (40) leeft met een langdurige hartaandoening, vitaminetekort en bloedarmoede door ijzertekort. Ze worstelt daardoor dagelijks met duizeligheid en extreme vermoeidheid. Als de symptomen te ernstig worden, kan ze zelfs flauwvallen. “Daarom leerde ik mijn kinderen om 112 te bellen in geval van nood.”

Op 23 mei 2022 rond 14 uur ging Aimee op bed liggen nadat ze zich niet goed voelde. Ze gaf haar smartphone aan Daisy om haar wat bezig te houden, maar toen sloeg het noodlot toe. Daisy ontdekte dat haar mama was gestopt met ademen. De toen vierjarige meid belde de hulpdiensten meteen.

“Ik heb zelden een beller gehad van zo’n jonge leeftijd die zo zelfzeker was en heel precies kon uitleggen waar ze woonde”, aldus Philip die haar die namiddag aan de telefoon kreeg. Aimee had haar kinderen geleerd om het adres vanbuiten te leren door middel van een rijmpje. Dat wierp zijn vruchten af.

Terwijl Philip met Daisy aan het bellen was, legde hij haar uit hoe ze moest reanimeren. Samen startten ze de reanimatie totdat de ambulance ter plekke kwam. “Toen we daar aankwamen kon Daisy ons vertellen aan welke ziektes haar mama lijdt, wat het voor ons makkelijker maakte om de juiste zorg toe te dienen”, vertelt een van de verzorgers. “Het is zeker door de snelle en juiste reactie van Daisy dat haar mama er nu zo goed aan toe is.”

© Daisy neemt samen met haar mama de award in ontvangst in het bijzijn van twee verzorgers die haar toen hielpen

© Vlnr: Molly (2), mama Aimee (39), Daisy (4)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer