© Belga

Bankautomaten zitten zonder cash na sociale onrust bij geldtransportfirma

Door sociale onrust bij Brink’s Geldtransport, de firma die de waardetransport verzorgt, zijn enkele bankautomaten zonder cash gevallen. “Maar er is geen signaal dat er op grote schaal automaten leeg komen te staan”, klinkt het bij de federatie van de Belgische banksector Febelfin.

lto

Door sociale onrust bij Brink’s Geldtransport konden enkele cashautomaten niet aangevuld worden. Waardoor wie geld gaat halen aan enkele Vlaamse automaten, zonder geld buiten komt. “Er was sociale onrust tot en met maandag, dat is intussen opgelost en alles is weer genormaliseerd”, zegt Isabelle Marchand van Febelfin. “Alles is in het werk gesteld om de automaten bij te vullen. Er is geen signaal dat er op grote schaal automaten leeg zijn komen te staan”, klinkt het.

Volgens Febelfin is het niet duidelijk over hoeveel automaten het precies gaat en waar ze zich bevinden. Het Laatste Nieuws spreekt van een automaat van Argenta in Beerse en een KBC-automaat in Brecht. Volgens Marchand wordt het probleem opgelost en zou er snel overal weer cash moeten zijn.

LEES OOK. Ouderen voelen zich in de steek gelaten na verdwijnen van geldautomaten: “De banken schuiven ons simpelweg aan de kant”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER