© AFP

VIDEO. Liverpool-coach Jürgen Klopp neemt eigen fans op de korrel wegens gebrek aan sfeer: “Geef je ticket dan maar weg”

In aanloop naar de topper tegen Arsenal komt Liverpool-coach Jürgen Klopp met een duidelijke boodschap: “We hebben onze fans op hun best nodig vanaf de eerste seconde”. De Duitser is niet blij met de sfeer op Anfield de laatste tijd.

Jonas Withouck

Liverpool veegde woensdag nog de vloer aan met West Ham in de EFL Cup (5-1). En toch was de sfeer tijdens de eerste helft niet best. “We speelden tijdens de eerste helft bij momenten uitzonderlijk goed, maar met de sfeer achter mij in de tribunes was ik niet echt blij. Wat verwachten ze dan eigenlijk? Ondanks het feit dat we veel dingen veranderd hadden, hebben we West Ham gedomineerd. Zat ik als fan in de tribunes, dan had ik op het puntje van mijn stoel gezeten.”

En dus lanceerde Klopp een oproep. “Tegen Arsenal (zaterdagavond, red.) hebben we de fans op hun best nodig vanaf de eerste seconde. Als er te veel voetbal is in december of je bent niet echt in vorm, geef je ticket dan maar weg aan iemand anders.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder was het ook al analist en ex-prof Gary Neville opgevallen dat er minder sfeer dan vroeger is op Anfield. En ook bij supportersclub Spirit of Shankly merkt men het op. Zij kaarten onder meer de dure ticketprijzen aan als reden waarom enthousiaste jonge fans de microbe minder snel te pakken kunnen krijgen.

Zaterdag om 18.30 uur staat de topper tegen leider Arsenal op het programma. Bij winst neemt Liverpool de koppositie over en kunnen The Reds met een vrolijk gevoel de kerstdagen ingaan.

© AP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer