Annika Wallis

Na 18 jaar in pleeggezin organiseert Joyce haar eigen babyborrel voor De Warmste Week

De 19-jarige Joyce heeft voor De Warmste Week haar eigen babyborrel georganiseerd. Ze belandde in een pleeggezin toen ze een jaar oud was en sinds dit jaar is de adoptieprocedure eindelijk officieel afgerond. Daar hoorde een feestje bij, dus waarom niet gewoon een babyborrel? "Ik had die nooit gekregen." Geen nood aan bavetjes of pampers, dus vroeg Joyce de genodigden om te doneren voor het goede doel.

Joyce herinnert zich niet meer hoe het was om plots in een nieuw gezin terecht te komen. Niet verwonderlijk, want ze was een jaar oud toen ze werd opgenomen in haar pleeggezin. "Wat ze me wel verteld hebben over die dag is dat ze mij op de grond hebben gezet en dat ik een uur lang niet bewogen heb. Ik wist niet wat er aan de hand was."

Haar biologische mama kent ze niet, maar haar biologische papa wel. "Ik probeer hem regelmatig te zien en ik ben hem ook dankbaar voor de kansen die hij mij heeft gegeven. Zonder hem stond ik niet waar ik nu sta."

Mijn grootste cadeau is mijn adoptie

Joyce (19)

Ook haar pleegouders, Bart en Lief, is ze natuurlijk ontzettend dankbaar. Joyce is ook heel blij dat ze zich sinds dit jaar officieel hun kind mag noemen. Want de adoptieprocedure is onlangs officieel volledig afgerond. 

Videospeler inladen...

Babyborrel

"Blijf geloven en grijp de kansen die je krijgt, alles komt goed", is de boodschap van Joyce voor kinderen die niet in een ideale thuissituatie opgroeien. Ze organiseerde met haar gezin ook een actie voor De Warmste Week.

"We hebben een babyborrel georganiseerd, want die had ik nooit gekregen", vertelt ze op 't Zand in Brugge. "Mijn grootste cadeau is mijn adoptie, dus heb ik de genodigden gevraagd om centjes in te zamelen voor Pleegzorg Vlaanderen, want pleegzorg maakt een groot deel uit van mijn leven."

Heel wat gasten hebben rechtstreeks gedoneerd aan Pleegzorg Vlaanderen, maar Joyce en haar pleegouders brachten ook nog een donatie van 1.050 euro mee naar Brugge voor De Warmste Week.

Meest gelezen