18. 90+6' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
Serie A TIM - speeldag 17 - 23/12/23 - 20:46
90+6'
Romelu Lukaku
90+6'
2 - 0

In de Serie A heeft AS Roma de clash met regerend kampioen Napoli naar zijn hand gezet. In een bitsige partij, gekruid met een karrenvracht gele en ook 2 rode kaarten, trokken de Romeinen in de slotfase het laken naar zich toe.

Roma en Napoli hadden allebei een overwinning nodig om de voeling te behouden met de top 4 en het was de thuisploeg die het gretigst begon aan de wedstrijd. De jonge Edoardo Bove werd door de paal en Napoli-keeper Meret tot twee keer toe van een vroeg openingsdoelpunt gehouden.

Napoli kon weinig klaarmaken en ook bij Roma verdween de dreiging mondjesmaat uit de wedstrijd, die wel steeds bitsiger werd langs Romeinse kant. In totaal trok ref Colombo liefst 7 keer geel voor de thuisploeg.

Na de rust werd Roma geholpen door een geboren Romein in Napolitaanse loondienst. Matteo Politano, opgeleid bij Roma, kreeg rood nadat hij zich gerevancheerd bij een trekfout van Zalewski.

Met een mannetje meer duurde het 10 minuten voor de thuisploeg om haar numerieke overwicht te verzilveren. Invaller Pellegrini jaste de 1-0 fraai voorbij Meret.

Toen ook Osimhen nog van het veld gestuurd werd met een tweede gele kaart was het kalf helemaal verdronken voor de bezoekers. Diep in de extra tijd mepte Lukaku Napoli finaal tegen het canvas.

Dankzij de overwinning wippen de Romeinen in de stand over Atalanta en Napoli naar de 6e plaats, op 3 punten van de top 4.

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+6'

Doelpunt voor
AS Roma

Romelu Lukaku kan scoren voor AS Roma. De assist komt op naam van Evan N'Dicka.
90+6'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+5'
90+5'
Edoardo Bove (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amir Rrahmani (Napoli).
90+2'
Romelu Lukaku (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Natan (Napoli).
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
88'
wissel
86'
Victor Osimhen (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stephan El Shaarawy (AS Roma).
85'
Bryan Cristante (AS Roma) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Lorenzo Pellegrini neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Redding van Alex Meret (Napoli), die de bal al duikend kan pareren.
84'
Romelu Lukaku (AS Roma) haalt uit...
83'
André-Frank Zambo Anguissa (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sardar Azmoun (AS Roma).