LA Lakers verliezen met duidelijke cijfers tegen Boston, Luka Doncic schittert bij Dallas en laat indrukwekkende statistiek optekenen

De Los Angeles Lakers hebben op kerstdag in de NBA met 115-126 verloren van de Boston Celtics. Luka Doncic domineerde ondertussen voor de Dallas Mavericks.

Bron: BELGA

Smaakmaker in het duel tussen de twee recordkampioenen (allebei 17 titels) was Anthony Davis. Hij blonk bij de thuisploeg uit met 40 punten en 13 rebounds. LeBron James kwam met 16 punten, 9 rebounds en 8 assists net tekort voor een triple-double. Toch volstond het niet om de Lakers naar de winst te loodsen tegen de leider uit de Eastern Conference. Kristaps Porzingis werd met 28 punten topschutter bij de bezoekers. Hij pakte ook 11 rebounds. 

Voor Boston was het de 23e zege in 29 wedstrijden. De Celtics voeren het klassement in hun conference aan voor Milwaukee en Philadelphia. Die twee ploegen gingen maandag onderuit, tegen respectievelijk New York (129-122) en Miami (119-113). De Lakers staan voorlopig pas negende in de Western Conference met 16 overwinningen en 15 nederlagen. 

Doncic domineert

De strafste prestatie van de avond kwam op naam van Luka Doncic. De 24-jarige Sloveense sterspeler van de Dallas Mavericks maakte liefst 50 punten tegen Phoenix en leidde zijn team zo naar een 114-128 zege. Doncic rondde meteen de kaap van 10.000 punten. Hij had daar 358 wedstrijden voor nodig, waarmee hij de zevende snelste in de NBA-geschiedenis is.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer