Geen vuurwerk in Mechelen en Willebroek tijdens oudejaarsnacht

De stad Mechelen en de gemeente Willebroek hebben besloten om een algemeen vuurwerkverbod uit te vaardigen tijdens de oudejaarsnacht. De weersvoorspellingen zijn te slecht.

Gisteren kwam er al een verbod in de hele provincie Oost-Vlaanderen. In de provincie Antwerpen is er sowieso al een particulier vuurwerkverbod in het overgrote deel van de steden en gemeenten. Mechelen en Willebroek zijn twee van de enige lokale besturen waar vuurwerk onder bepaalde voorwaarden wel nog mag worden afgestoken door particulieren tijdens oudejaarsnacht, maar dit jaar dus niet. 

Er wordt veel regen voorspeld en ook rukwinden tot 80 kilometer per uur. Daarom hebben Mechelen en Willebroek dus beslist dat er tijdens eindejaarsnacht geen vuurwerk mag afgestoken worden. "Specialisten benadrukken het gevaar van onvoorspelbare windrichtingen, wat potentieel schade aan woningen en zelfs brandgevaar met zich meebrengt", laten Mechelen en Willebroek weten. "De algemene veiligheid staat hier ver boven de eventuele feestvreugde die vuurwerk met zich kan meebrengen."

De politie zal zondagnacht extra waakzaam zijn en optreden waar nodig. De lokale besturen rekenen er ook op dat het gezond verstand zal zegevieren en inwoners zich dus aan het verbod zullen houden. Overtreders riskeren boetes tot enkele honderden euro's.

Meest gelezen