Beeld links: de 'steenrijke' Almaz en Barbara (rechts op de foto). Beeld rechts: dochter Frouke, die emotioneel werd na het zien van de douche en bad.
Volledig scherm
Beeld links: de 'steenrijke' Almaz en Barbara (rechts op de foto). Beeld rechts: dochter Frouke, die emotioneel werd na het zien van de douche en bad. © Talpa

'Steenrijk, straatarm’ ontroert Nederland: gezin in tranen omdat ze langer dan 3 minuten mogen douchen

TVMaakt geld gelukkig? Dat is de vraag die centraal staat in ‘Steenrijk, Straatarm’. Het populaire tv-programma zorgt wekelijks voor opmerkelijke momenten, maar heeft Nederland deze week diep geraakt. De aflevering van woensdagavond liet immers zien hoe simpele luxe, zoals het nemen van een ‘lange’ douche, al een wereld van verschil kan maken.

28 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 maanden geleden
    Natuurlijk "maakt geld gelukkig", voor wie er met overleg mee omgaat en als economisch productieve werkende gespaard heeft voor een degelijk comfortabel leven als gepensioneerde.
  • Geert eertmans

    4 maanden geleden
    Ik snap het concept van het programma, maar van de vele afleveringen die ik al gezien heb, zowel in Belgie als in NL, valt me toch op hoe weinig rijke mensen er zijn die hulp willen bieden aan de families waarmee ze gewisseld hebben.
  • Polutnik Ronald

    4 maanden geleden
    En toch maakt geld gelukkig want waarom willen de rijken altijd maar meer geld . En als ze ongelukkig zijn is het wel een andere reden voor en niet het geld , ofwel wat geld verloren op de beurs .
  • Alex Jonckers

    4 maanden geleden
    Als alle rijken de handen in elkaar slaan, dan konden alle armen geholpen worden
  • Bernard Vanderstraeten

    4 maanden geleden
    Ik heb zelf in die situatie gezeten. Ik weet wat het is maar nu ik uit die situatie ben doe ik niet anders of toen ik erin zat. Mensen die rijk zijn lachen met zij die niks hebben wnat zolang zij het goed hebben is het oke. Zolang ze het niet moeten ondergaan. Pas als ze zelf erin komen beginnen ze te beseffen hoe het is. Dit programma is misplaatst op alle vlakken. Mensen die niks hebben alles geven, daarna terug naar de realiteit om dan nog meer depressief te lopen.