‘Thuis’-acteur heeft scootmobiel terug na oproep: “Mooiste verjaardagscadeau ooit”

© vrt

Kwinten Van Heden (33) is weer mobiel. De acteur, die Stijn De Belder speelt in ‘Thuis’, was de wanhoop nabij nadat zijn scootmobiel vorige week gestolen was. Gelukkig kwam dankzij een oproep een gouden tip binnen. “Mijn mooiste verjaardagscadeau ooit”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

gjs

Tijdens een repetitie met zijn toneelgroep had Van Heden zijn scootmobiel buiten laten staan in de Redingenstraat in Leuven. Toen hij rond middernacht weer buiten kwam, was zijn voertuig weg. Een drama voor de acteur met cerebrale parese - hersenverlamming - die het voertuig nodig heeft om afstanden te kunnen afleggen.

Minder dan een week later heeft hij zijn scootmobiel al terug na een gouden tip. “De man met de tip had de scootmobiel al opgemerkt voor het artikel”, zegt Van Heden. “Maar hij bracht de politie pas na het gelezen te hebben op de hoogte.”

De scootmobiel van Van Heden stond op een parking aan een studentencomplex. Zaterdag, toevallig net op zijn verjaardag, kreeg hij zijn voertuig terug. “Het mooiste verjaardagscadeau ooit.”

Van Heden schrok wel van de reacties die hij kreeg op de oproep van vorige week. “Een vrouw bood me de scootmobiel van haar overleden man en een restaurant wilde zelfs een benefiet op poten zetten. Ik wil hen bedanken voor die hartverwarmende reacties.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen