Auto begint te tollen op afrit R8 en belandt in berm, bestuurster naar ziekenhuis gebracht

Het struikgewas moest worden gesnoeid om de wagen te kunnen takelen.© Joerie Dewagenaere

Kortrijk/Kuurne -

Zondagmorgen rond 11 uur is een wagen in de berm van de Ringlaan in Kortrijk beland. De bestuurster reed van de afrit af wanneer haar Seat begon te tollen. De wagen belandde op zijn zij ter hoogte van De Branding.

Joerie Dewagenaere

Een vrouw is zondagmorgen lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval. Ze was rond 11 uur op weg naar de fitness wanneer ze een afrit van de R8 nam op de grens van Kortrijk met Kuurne. In de flauw bocht was haar witte Seat beginnen tollen, waarna ze de controle over het stuur verloor. (Lees verder onder de foto)

De auto begon te tollen en ging van de weg af.© Joerie Dewagenaere

De wagen belandde in de berm langs de Ringlaan, ter hoogte van De Branding. De hulpdiensten snelden ter plekke en konden de vrouw via haar openstaande panoramische dak bevrijden. De vrouw was bij bewustzijn, maar in shock. Ze werd uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de afrit een tijdlang afgesloten. Eén bestuurder die de signalisatie negeerde mag zich aan een fikse boete verwachten. De takeldienst moest wachten tot de brandweermannen een deel van het struikgewas hadden gesnoeid vooraleer ze de wagen konden takelen.

De vrouw kon via het panoramisch dak bevrijd worden.© Joerie Dewagenaere

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen