Acteur Nicolas Caeyers voorgekomen voor verkrachting van minderjarige jongens: twee jaar cel geëist

Leuven -

Acteur en influencer Nicolas Caeyers (31) is dinsdag persoonlijk verschenen in de Leuvense rechtbank. Caeyers verwierf bekendheid door zijn rollen in Wittekerke en Ketnet-reeks Galaxy Park. Ook op TikTok oogstte hij succes. Begin oktober stortte dat allemaal in elkaar, toen aan het licht kwam dat hij als twintiger verschillende minderjarige jongens had verkracht. De debatten werden dinsdag achter gesloten deuren gevoerd, er wordt twee jaar cel geëist tegen hem.

Sam Coremans

Wie het voor oktober 2023 had over Nicolas Caeyers, voerde waarschijnlijk een gesprekje over zijn acteerprestaties in Wittekerke of Galaxy Park. Wie wat meerop de hoogtewas, kende de acteur misschien van TikTok. Daar verzamelde hij miljoenen likes met onder andere het typetje ‘Sabine’. Dat veranderde toen een donkere kant van zijn leven naar boven kwam. In oktober bleek dat hij twee minderjarige jongens had verkracht, en daar kwam later nog een derde bij.

Acht jaar lang zweeg het eerste slachtoffer van Nicolas Caeyers. Hij was amper dertien jaar oud toen Caeyers hem benaderde via sociale media. Op dat moment was de acteur 22 jaar oud. Via Snapchat en Instagram spraken de twee af, wat al snel tot seks leidde. De tiener voelde zich gedwongen tot de daad en verbrak het contact.

Geen klacht

In 2022 legde hij toch een klacht neer. In het onderzoek dat volgde vond de politie nog een minderjarig slachtoffer, maar die wilde zich geen klacht neerleggen. Ook voor die feiten moet Caeyers zich verantwoorden, want als minderjarige kan iemand wettelijk geen toestemming tot seksuele handelingen stellen.In de aanloop naar het proces meldde nog iemand zich als burgerlijke partij.

Dinsdag zaten er dus twee slachtoffers in de rechtbank, samen met de influencer zelf. Met een knikje wandelde Caeyers de correctionele zitting binnen, maar een reactie wilde hij niet leveren. Na de zitting maakte zijn advocate een klein moment vrij. “De debatten zijn sereen verlopen”, zegt An-Sofie Raes. “We wachten de uitspraak van de rechtbank af en wensen verder geen commentaar te leveren.” De acteur sloot zich aan bij de uitspraak van zijn advocate. Het vonnis wordt uitgesproken op 13 februari. Dan zal er meer bekend worden over de aard van de feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen