AFP
Volledig scherm
© AFP

Venezuela stopt na corruptieschandaal met eigen cryptomunt

Venezuela stopt met de eigen cryptomunt petro, die president Nicolás Maduro zes jaar geleden introduceerde om Amerikaanse sancties te omzeilen. Het digitale geld slaagde er in het Zuid-Amerikaanse land nooit echt in de hoge verwachtingen van de regering waar te maken. In plaats daarvan werd de petro juist onderdeel van een groot corruptieschandaal.

  1. 23-jarige Nederlander die cryptobank runde dupeert beleggers voor miljoenen euro's

    23-jarige Nederlan­der die cryptobank runde dupeert beleggers voor miljoenen euro's

    Een groep van minstens honderd particuliere beleggers in cryptomunten is voor forse geldsommen de boot ingegaan in Nederland. De gedupeerden hadden hun geld ingelegd bij een 23-jarige man uit Hengelo, in het oosten van het land. De man is echter spoorloos verdwenen en met hem een flink bedrag aan beleggingen: de beleggers raakten voor minstens vijfduizend euro gedupeerd, tot uitschieters van tienduizenden euro’s per persoon. Het totale schadebedrag van het beleggingsdebacle loopt in de miljoenen, meldt de regionale televisiezender RTV Oost.
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”