Terry Deroover leidde Brussels met enkele driepunters mee naar een belangrijke zege.© Kms

BasketbalBNXT League Circus Brussels - Luik 94-86

Circus Brussels blijft na winst tegen Luik in de running voor Elite Gold: “Dit hadden we nodig”

Brussel -

“Dit is onze match van het seizoen”, zei coach Serge Crevecoeur in aanloop naar de partij tegen Luik. Circus Brussels loste de verwachtingen in, won van rechtstreeks concurrent Luik en blijft in de running voor de top vijf en dus Elite Gold. “Dit hadden we nodig”, zei de Amerikaan Brandon Horvath.

Patrick Ceulemans

Na drie opeenvolgende nederlagen, waaronder tegen toppers als Oostende en Telenet Giants Antwerp, moest Circus Brussels opnieuw met een overwinning aanknopen. Slechts dan zou het in de running blijven voor een stek in Elite Gold en de top 5. Tegen rechtstreeks concurrent Luik had de club uit de hoofdstad het aanvankelijk niet onder de markt. Onder meer via de met een double-double uitpakkende ex-Brusselaar Kevin Tumba (14 punten, 17 rebounds) en Olivier Troisfontaines (23 punten) greep Luik na een 49-46 achterstand halfweg in het derde kwart de macht: 68-73.

“Gelukkig waren we niet van slag en konden we in een sterk slotkwart de rollen omdraaien”, aldus Brandon Horvath, die 10 punten scoorde. “We vonden eerst de aansluiting en maakten in de slotfase net op tijd het verschil zodat de winst in Brussel bleef. Ja, deze zege hadden we inderdaad broodnodig.”

In een offensieve schitterende partij kwamen maar liefst zes spelers bij Circus Brussels in de dubbele cijfers. Alex Libert was met 17 punten, 7 rebounds en 8 assists één van de uitblinkers. Ook Yannick Desiron (14 punten, 5 rebounds), Louis Hazard (14 punten, 5 asissts) en het met driepunters uitpakkend duo Terry Deroover en Jelani Watson-Gayle stuwden Circus Brussels mee naar de belangrijke winst. Brussels maakte maar liefst dertien van de 25 driepunters. Een waanzinnig cijfer dat mee bepalend was richting de zege.

Met acht op zestien staat Circus Brussels, samen met Kangoeroes Mechelen en Luik, op een gedeelde vierde stek. Luik heeft wel één wedstrijd minder gespeeld en telt twee nederlagen minder. Ook Kortrijk Spurs telt één wedstrijd en één zege minder. Luik en de West-Vlamingen hebben op dit moment, de top drie (Antwerp Giants, Oostende en Limburg United) buiten beschouwing gelaten, de beste papieren om de twee overige tickets voor Elite Gold te bemachtigen. Circus Brussels moet in de vier resterende wedstrijden (in Kangoeroes Mechelen (27/1), thuis tegen Okapi Aalst (4/2), in Limburg United (9/2) en tenslotte in Bergen (17/2)) zich nu trachten te kwalificeren voor die top 5 en Elite Gold. Minstens een drie op vier lijkt aan de orde.

Vrijdag oefenwedstrijd bij Telenet Giants Antwerp

Omdat Circus Brussels is uitgeschakeld in de Beker van België, is het komend weekend vrij. De Brusselaars werken daarom een oefenwedstrijd af. Vrijdag 19 januari (18u30) oefenen de Brusselaars in de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem tegen Telenet Giants Antwerp. Daarna begint dus de race naar Elite Gold. Op zaterdag 27 januari volgt dan een nieuw cruciaal duel tegen Kangoeroes Mechelen.

Circus Brussels-Luik 94-86

Kwarts: 23-26, 26-20, 18-27, 27-13

Circus Brussels : Libert 17, Hazard 10, Desiron 14, Watson-Gayle 13, Horvath 10, Deroover 14, Hanqiuez 3, Harris 9, Ambrose 4, Tshimanga 0, Ntesa 0.

Luik: Tumba 14, Rodriguez 13, Lemaire 2, Anosike 15, Troisfontaines 23, Doumbia 9, Noterman 10, Bogaerts 0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer