© REUTERS

Schok door Duitsland: Hertha BSC-voorzitter op amper 43-jarige leeftijd plots overleden

Voorzitter Kay Bernstein van de Duitse voetbalclub Hertha BSC is op 43-jarige leeftijd onverwachts overleden. Dat maakte de club uit de tweede Bundesliga dinsdagmiddag bekend.

De Telegraaf, Vincent Van Genechten

Hertha BSC zegt geschokt te zijn door het verschrikkelijke nieuws. “De hele club, haar commissies en medewerkers zijn verbijsterd en diep bedroefd”, aldus Hertha BSC in een persbericht. De club meldde niets over doodsoorzaak of omstandigheden.

Bernstein was sinds 1 juli 2022 voorzitter van Hertha. Bijzonder was dat hij voorafgaand aan zijn aanstelling jarenlang lid was geweest van de harde kern van de Berlijnse club. Volgens Duitse media had Bernstein als lid van de ’ultra’s’ tot driemaal toe een stadionverbod gekregen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een recent verleden speelden Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata voor Hertha, momenteel zevende in de Duitse tweedeklasse. Lukebakio werd afgelopen zomer verkocht aan Sevilla.

© DeFodi Images via Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer