Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

"Plots stond Mark met een bos bloemen en een doos chocola voor mijn deur": Bert van Marwijk over leven en werk van zijn schoonzoon Mark van Bommel

Hij weigert zichzelf het klankbord of zijn mentor te noemen, maar Bert van Marwijk (71) weet als schoonvader verdomd goed hoe Mark van Bommel in elkaar steekt. De gewezen bondscoach van Oranje - WK-finalist in 2010 - in aanloop naar het Gala van de Gouden Schoen over Leven & Werk van de succestrainer van R. Antwerp FC. “Eigenwijs zijn, als coach is dat net een goede eigenschap.”

9 reacties

  • Marc Nieman

    4 maanden geleden
    ANTWERP is geen ploeg met beperkt potentieel, maar een ploeg met veel talent , inzet, samenhang en tactisch vermogen! EN met een goede sterke bank; en zò wordt je winnaar van alles, tot spijt van wie het benijdt!
  • Dirk Haverhals

    4 maanden geleden
    Nederlandse trainers durven tenminste Jonge gasten te brengen en in dit geval van Bommel en zijn staf niet te vergeten . Top.
  • Leo Van Rillaer

    4 maanden geleden
    Klasbak die heel zijn groep weet te enthousiasmeren en gestaag gebouwd heeft aan het succes van de dubbel, de supercup en de CL-campagne. Ongetwijfeld de trainer van het jaar.
  • Jan Baeten

    4 maanden geleden
    Als je met een ploeg met beperkt potentieel zoals RAFC, kampioen speelt, de beker en de supercup wint en ook nog in een Europese competitie mag meedoen, dan kun je spreken van een TOP-trainer… Als Mark Van Bommel niet verkozen wordt als trainer van ‘t jaar, kennen er niet veel mensen iets van voetbal.
  • Herman vanermen

    4 maanden geleden
    ben Antwerp supporter van voor de vorige titel in 57 en Antwerp heeft inderdaad nog enkele goede trainers gehad maar nooit een koningskoppel als Marc en Mark. Ze moeten zo lang mogelijk bij Antwerp blijven. (Walter Meeuws werd meer tegengewerkt door Eddy Wauters dan geholpen)