© AFP

Surinaamse politie verspreidt opsporingsbericht voor ex-president Bouterse

Het Zuid-Amerikaanse land Suriname heeft een opsporingsbericht verspreid voor oud-president en oud-legerleider Desi Bouterse. De 78-jarige Bouterse werd in december in beroep tot twintig jaar cel veroordeeld voor de moord op vijftien tegenstanders in 1982, maar is op de vlucht geslagen.

Bron: BELGA

De foto en persoonsgegevens van Bouterse zijn woensdag op de website van de Surinaamse politie geplaatst. Er wordt gevraagd om “de opsporing en arrestatie” van de ex-president.

Bouterse is tot twintig jaar cel veroordeeld voor zijn rol bij de Decembermoorden. Vijftien tegenstanders van het toenmalig militair bewind werden in december 1982 gemarteld en geëxecuteerd in een fort in de hoofdstad Paramaribo. Bouterse heeft altijd volgehouden dat de slachtoffers betrokken waren bij plannen voor een staatsgreep en dat zij op de vlucht zijn doodgeschoten.

Vorige maand werd hij in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar. Bouterse was toen niet bij de uitspraak aanwezig. Hij moest zich vrijdag melden bij de gevangenis, maar is niet opgedaagd. 

Ook Bouterses voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel wordt opgespoord. Hij is veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de Decembermoorden.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer