© AFP, Getty

Elon Musk brengt bezoek aan Auschwitz na “één van de domste dingen die ik ooit heb gezegd”

Elon Musk zal maandag en dinsdag een bezoek brengen aan Polen, onder andere voor een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz. De Twitter-baas probeert zo de plooien glad te strijken, nadat hij onlangs een tweet met een antisemitische complottheorie verspreidde.

jvh
Bron: The Independent

Musk zal maandag deelnemen aan een panelgesprek over antisemitisme, en op een later tijdstip een bezoek brengen aan Auschwitz. Daar werden tijdens de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Holocaust zo’n 1,1 miljoen joodse en andere slachtoffers van het naziregime gedood.

Het bezoek wordt georganiseerd door de European Jewish Association, die reageert op een opstoot van antisemitisme in de VS en Europa na de aanval van Hamas op Israël en het daaropvolgende Israëlische offensief in de Gazastrook.

Musk kwam in november onder vuur toen hij onder een tweet met de boodschap dat “joodse gemeenschappen haat tegen blanke mensen aanwakkeren” antwoordde dat “je de echte waarheid hebt gezegd”. Zelfs de Amerikaanse en Israëlische regeringen bekritiseerden dat bericht, en Musk erkende later dat zijn bericht “één van de domste dingen was die ik ooit online heb gezegd”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer