© BELGA

Eupen loopt geen schade meer op en wint kortste match van het jaar tegen RWDM met 0-1: “Dit was echt nutteloos”

Zoals verwacht heeft RWDM zijn schade niet meer kunnen inhalen tegen Eupen. Er kwamen een paar kansen, maar mede door de zenuwachtigheid leverde dat niets concreet op. Einduitslag (definitief ditmaal): 0-1.

Michael Delbeke

RWDM-Eupen, deel twee. Het was een vreemde trip naar Sint-Jans-Molenbeek. Normaal spot je op de trein en/of metro richting het Edmond Machtensstadion toch altijd minstens één man of vrouw met een sjaal of shirt van RWDM, en raak je hoe dichter bij de Charles Malisstraat hoe meer in de sfeer. Niets van dat op deze woensdagnamiddag.

© BELGA

Doordeweekse woensdagnamiddag, zouden we kunnen zeggen. Niet zo voor Cláudio Caçapa, die vandaag een belangrijk punt kon redden. Niet alleen in het klassement, maar ook mentaal – al zou hij dan wel voor de rest van het seizoen moeten horen dat het een gestolen punt was. De Braziliaan begon alleszins met aanvallende intenties aan de wedstrijd: Florent Sanchez werd gewisseld voor de iets aanvallender ingestelde middenvelder Shuto Abe, Théo Gécé maakte dan weer plaats voor Romildo Del Piage. Die maakte op 11 november vorig jaar zijn officiële debuut voor RWDM op het veld van Eupen... en scoorde prompt de 1-3. Florian Kohfeldt startte met de elf jongens waarmee hij zondag eindigde.

Reactie Ilay Camara · RWDM

“Het ging er zenuwachtig aan toe”

“Het was raar om hier te komen voor vijf minuten voetbal, waar we het beste uit moesten halen. Door een blessure en ziekte hebben we er zelfs twee nieuwe jongens moeten opzetten. We hebben heel hard getraind op een wedstrijd van deze duur. Heel veel voorzetten.”

“Of we nog iets hadden kunnen veranderen? We zijn alleszins een ploeg die er steeds in gelooft. Maar er was natuurlijk héél weinig tijd, we hebben er amper iets uit kunnen puren. Een minikansje met een zacht schot, veel meer zat er niet in. Het ging er allemaal heel zenuwachtig aan toe, iedereen riep bij de lichtste fout.”

“De bal gewoon in het midden laten uit protest, dat is helemaal niet in ons opgekomen. Wij waren sowieso gekomen om te winnen, want ik denk dat het niet echt onze fout is dat de wedstrijd zondag is stilgelegd. Wij hebben vandaag nog geprobeerd om er nog het beste van te maken.”

Fris in de wedstrijd

Om 15 uur stipt hervatte Eupen de wedstrijd waar ze zondagavond eindigde, namelijk op hun eigen speelhelft. De Oostkantonners zetten als eerste druk naar voren. Regan Charles-Cook, die man van de (onafgewerkte) match Isaac Nuhu was komen vervangen, was meteen gevaarlijk op rechts. De aanvaller uit Grenada werd tot een corner gedwongen, maar die leverde niets op. Het was toch al iets concreter dan de pogingen van de Molenbekenaars, die zenuwachtig de bal naar voren probeerden te pompen.

© BELGA

In de blessuretijd – die was er uiteraard snel en duurde even lang als de wedstrijd zelf: vijf minuten – kwam RWDM toch opduiken via onder andere Florian Le Joncour, maar Eupen zat uiteraard nog fris in de wedstrijd en kon die pogingen probleemloos wegwerken. Abner probeerde daarna nog van ver, maar voorzetten is niet zijn grootste kwaliteit. Ook Del Piage besloot veel te zwak op doelman Slonina. Eupen kwam niet meer in gevaar en neemt de drie punten nu definitief mee naar de Oostkantons.

Reactie Rune Paeshuyse · Eupen

“Dit was echt nutteloos”

“Het was een heel stressvolle dag. We wisten dat het niet te lang zou duren, dat hoopten we toch. We waren er alleszins op voorbereid dat RWDM volle kracht naar voren zou zetten. Je verwacht dan wel dat ze minstens één kans versieren, en dat is ook gebeurd. Het geluk zat vandaag gelukkig aan onze zijde.”

“We zijn met dezelfde elf jongens begonnen, want de trainer zei dat de regels over de starters een beetje vaag was. We hebben geen risico genomen. Of dit niet gewoon een 0-5 had moeten zijn? Ik denk dat mijn mening dezelfde is als die van de anderen, namelijk dat dit echt nutteloos was. We hadden die punten zondag al moeten krijgen, maar ja, daar kunnen we nu niets aan veranderen. We konden alleen veranderen wat er op het veld gebeurt, en daar hebben we ons op gefocust vandaag.”

“Laten we deze woensdagwedstrijd dan maar als teambuilding zien. Onze mentaliteit en concentratie is toch wel op de proef gesteld.”

© BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL