Wie planten aankoopt, steunt ook de werking van Orchis en op die manier de bescherming van de Limburgse natuur.© Orchis

Koop een boom of struik en bescherm de Limburgse natuur

Bilzen

Natuurvereniging Orchis organiseert voor de 38ste keer een plantenverkoop van inheemse bomen en struiken. De vereniging wil op die manier het aanplanten van streekeigen plantensoorten in tuinen stimuleren.

“Om de achteruitgang van vele soorten tegen te gaan, is het belangrijk dat we de natuur in Limburg vergroten en versterken”, zegt Patrick Meylaerts van Orchis. “Ook onze tuinen kunnen hierbij helpen. Bomen en struiken zorgen voor verkoeling in de zomer en bieden voedsel voor vogels en bedreigde insecten. Omdat ze verontreiniging en CO2 uit de lucht opnemen, hebben ze ook een positieve invloed op de luchtkwaliteit en de opwarming van de aarde.”

Wie planten aankoopt, steunt ook de werking van Orchis en op die manier de bescherming van de Limburgse natuur.

“Onze tuinen zijn de verbindingsschakels tussen verschillende natuurgebieden. Als vereniging organiseren we het hele jaar door wandelingen in de Limburgse natuur, waar iedereen gratis aan kan deelnemen”, vertelt Patrick.

Tot 12 februari kunnen er boompjes en struiken worden besteld. Wie dat liever niet online doet, kan een bestelformulier afhalen bij de dienst Milieu in Bilzen, Diepenbeek, Heusden-Zolder, Hoeselt, Kortessem, Lanaken, Riemst of Zutendaal. In deze gemeenten kan je op zaterdag 16 maart tussen 9 en 11 uur ook de planten afhalen.(MiGi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer