Ludo Van Campenhout (N-VA) aan de beterhand na incident in Vlaams Parlement

© BELGA

Vlaams parlementslid Ludo Van Campenhout (N-VA) is aan de beterhand. Van Campenhout werd woensdag onwel in het Vlaams Parlement. Hij zou een epilepsie-aanval gekregen hebben die mogelijk veroorzaakt werd door de behandeling voor zijn alcoholprobleem. Na medische onderzoeken heeft Van Campenhout intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

Ludo Van Campenhout werd woensdag onwel in het Vlaams Parlement en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij aan verschillende onderzoeken onderworpen.

Verschillende bronnen benadrukken dat Van Campenhout woensdag geen alcohol gedronken had. Van Campenhout is wel in behandeling voor een alcoholprobleem en mogelijk heeft die behandeling wel meegespeeld in de inzinking die hij had.

Dat zegt Van Campenhout ook zelf. Zijn artsen hadden hem aangeraden zijn alcoholgebruik langzaam af te bouwen, maar dat vond hij te traag gaan en dus stopte hij vrijdag volledig met alle alcohol. “Volgens de psychiater in het ziekenhuis heeft het zo goed als zeker te maken met mijn alcoholprobleem,” aldus Van Campenhout.

Lees ook: Parlementslid krijgt epilepsieaanval in Vlaams Parlement: “Te snel van te veel drank naar helemaal niets”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen