RV
Volledig scherm
© RV

“Woordkeuze had beter gemoeten": Freya Van den Bossche geeft toe dat Vooruit-campagne rond abortus niet gelukkig was

Vlaams Parlementslid Freya Van den Bossche (Vooruit) heeft toegegeven dat de campagne van haar partij rond abortus niet helemaal gelukkig was. Dat deed ze in duidingsprogramma ‘Villa Politica’ op VRT 1. De campagne kreeg bijzonder veel kritiek op sociale media en CD&V-voorzitter Sammy Mahdi noemde ze afgelopen weekend zelfs “totaal onsmakelijk”.

31 reacties

  • Marc Baeyens

    3 maanden geleden
    De nieuwste partijvoorzitter heeft haar eerste flater al binnen. Ze ging voor de inhoud : Woorden, woorden, woorden.
  • Marco brilmans

    3 maanden geleden
    Dat ze (allemaal) eerst eens beter nadenken alvorens een ophefmakende campagne te lanceren. Al zeker wanneer het politica/cus betreft die reeds zaken op de kerfstok heeft staan. Los daarvan, moet CD&V en Sammy niet van een mug een olifant maken. Ik begrijp het is verkiezingsstrijd maar stop ermee. Precies terug naar de kleuterschool.
  • Ludo Van Damme

    3 maanden geleden
    Al jaren blokkeren de conservatieve Vlaamse partijen de ethische problemen, door in de regeerakkoorden vast te leggen dat er zelfs in het parlement niet mag over gestemd worden, alhoewel daar nu ook een meerderheid over bestaat. Vandaag is het CD&V, morgen zal het misschien N-VA of VB zijn. Ondertussen moeten de vrouwen naar Nederland.
  • Phil Smedts

    3 maanden geleden
    Het is net goed dat CD&V zo aan de kaak gesteld wordt, zij maken immers al jaaaaaren elke stemming hierover onmogelijk, door in regeerakkoorden vast te leggen dat de andere partijen daar niet mogen over stemmen, en door te dreigen de regering te laten vallen als iemand het toch zou aandurven om daarover een wetsvoorstel in te dienen. Pure chantagepraktijken van CD&V.
  • Gerry Cle

    3 maanden geleden
    CD&V acht zich verheven boven alle wetenschappers. De campagne van Vooruit is overdreven hard maar wel terecht. Iedereen vindt het jammer dat de politiek meer gaat over hoe slecht de anderen wel zijn maar jammer genoeg is dat nog de enige manier om de aandacht van de kiezers te trekken.