Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dossiers voor asielaanvragen tot drie maal toe sneller afhandelen.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dossiers voor asielaanvragen tot drie maal toe sneller afhandelen. © Photo News

Asielaanvraag zal binnen de 50 dagen behandeld worden, tenminste als je uit land komt waar de kans op erkenning klein is

Asielaanvragen van mensen die uit landen komen waarvan de kans op erkenning zo laag is, worden vanaf vandaag binnen de 50 dagen behandeld. Althans, dat is de ambitie van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Maar deze nieuwe fast-trackprocedure is lang niet voor iedereen.

25 reacties

  • Fred Kijzer

    3 maanden geleden
    Het begint te dagen…
  • wim dooms

    3 maanden geleden
    Wie kan er dat blijven betalen terwijl we meer dan 500 miljard schulden hebben?
  • Gust Vandamme

    3 maanden geleden
    En daarna? Toch meteen terug naar het land van herkomst hoop ik?
  • Franky Braeckman

    3 maanden geleden
    Als je kijkt naar niveau 4 dan zal een snellere aanpak om al of niet goed te keuren weinig verschil maken. In Brussel alleen lopen er 50000 rond zonder papieren. De politie moet daar niks anders doen dan deze mensen oppakken en dan terug vrijlaten omdat de magistratuur criminaliteit amper bestraft. Als je 80 rijdt in een bebouwde kom dan mag je het gaan uitleggen bij de politierechter. De boetes zijn voor dgl feiten buiten proportie met de echte criminaliteit.
  • Kenny brusseel

    3 maanden geleden
    Kunt zien dat in Juni verkiezingen zijn en ze proberen ons dat wijs maken