© Maarten De Bouw

Geen Werchter Boutique en TW Classic dit jaar? Live Nation hult zich in stilzwijgen

Rotselaar/Werchter -

Nog geen namen, nog geen data. Normaal gezien organiseert concertorganisator Live Nation op de festivalweide in juni de dagfestivals Werchter Boutique en TW Classic. Maar voorlopig willen ze er niets over kwijt. Worden ze dit jaar niet georganiseerd?

Over het vierdaags festival Rock Werchter, dat dit jaar van 4 tot 7 juli op de festivalweide van Werchter neerstrijkt, wordt al maandenlang gecommuniceerd. Geregeld worden er nieuwe namen aan de line-up toegevoegd, de dagtickets voor 6 en 7 juli zijn al uitverkocht. Maar rond de dagfestivals Werchter Boutique en TW Classic heerst grote stilte. Meestal staat dit in juni op de agenda. Maar concertorganisator Live Nation houdt vooralsnog de lippen stijf op mekaar. “Als er info over de dagfestivals beschikbaar is, hoor/lees je ons”, zo liet communicatieverantwoordelijke Nele Bigaré weten.

Ook bij de betrokken gemeentes, Rotselaar en Haacht, is er onduidelijkheid. “Er werd tot nu nog geen aanvraag ingediend”, vertelt de Haachtse burgemeester Steven Swiggers (Team 3150). “De organisatie heeft volgens de samenwerkingsovereenkomst recht op zeven festivaldagen per jaar. Elke festivaldag moet goedgekeurd worden door de colleges van Haacht en Rotselaar. Dus zij moeten toelating vragen voor Rock Werchter, TW Classic, Werchter Boutique of andere.”

Nog geen aanvraag

Voor Rock Werchter en Bruce Springsteen, die op 2 juli met de E Street Band naar Werchter afzakt, is dit geregeld. Er zijn dus nog twee dagen vrij. Maar een andere aanvraag is er nog niet. Al kan dit volgens Swiggers nog steeds. “In theorie kan dit nog tot 30 dagen voorafgaand aan het concert”, verduidelijkt hij. “Maar in de praktijk gebeurt dit altijd veel eerder, want zij moeten de ticketverkoop nog organiseren, materialen bestellen, de crew samenstellen en nog meer. Zij zijn in 2024 zeer laat, maar het kan nog wel.”

Al denkt hij eerder dat het niet meer zal gebeuren. “Duitsland en Frankrijk, waar het EK voetbal en de Olympische Spelen dit jaar plaatsvinden, willen in de zomer geen andere grote events toelaten, onder andere door de capaciteit van de veiligheidsdiensten. Twee grote markten vallen dus weg. Voor een beperkt aantal landen willen veel artiesten uit de VS niet in Europa komen toeren, en stellen ze dat dus uit naar 2025.”

Wordt zeker vervolgd.  (jct)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer