Links: foto ter illustratie. Rechts: Veronique Le Ray, medisch directeur van Stichting tegen Kanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: foto ter illustratie. Rechts: Veronique Le Ray, medisch directeur van Stichting tegen Kanker. © MediaNews Group via Getty Images / KOTK

Kanker in België: een opkomende storm van diagnoses, maar wat met de overlevingskansen?

Het aantal Belgen dat een kankerdiagnose krijgt, zal de komende jaren sterk stijgen. Nu gaat het nog om bijna 75.000 nieuwe gevallen per jaar. In 2030 zouden het er maar liefst 83.500 zijn. Hoe komt het dat steeds meer mensen kanker krijgen? Hoe groot is de kans om het te overleven? En wat kan je zelf doen om de ziekte niét te krijgen?

13 reacties

  • Guido Ver Eecke

    3 maanden geleden
    Voorspellingen van andere virologen, niet deze van tv, komen jammergenoeg uit. Kankers, turbo-kankers, herbeginnende kankers en vele andere en vooral zeldzame ziekten zouden de revue passeren. Het is maar kwestie van tijd dat hier meer duidelijkheid over komt. Overal in de wereld beginnen nu onderzoekingen. Hopelijk ook nog in ons land.
  • Piet Mastur

    3 maanden geleden
    Ze maken ins wijs dat de mensen ouder worden . Wel, mensen die geboren werden in de jaren 30 en 40 zijn opgegroeid in schone ucht, onbewerkt voedsel en veel lichamelijke beweging door arbeid en worden idd ouder. Mensen die geboren zijn in de jaren 50, 60 en 70 zijn opgegroeid in de vuiligheid, bewerkt voedsel , roken etc en die gaan niet zo oud worden . Het is het resultaat van onze eigen levensstijl.
  • Jef Lois

    3 maanden geleden
    Toen het ongeval zich voor deed in Tsjernobyl mocht men in heel Europa niet van eigen tuin/groenten eten , hier werd dat toen niet verboden want het was niet zo erg. ik weet nog dat toen een ouder man tegen me zei wacht 30 a 40 jaar dan hebben we allemaal kanker. Zou zijn voorspelling dan toch uitkomen?
  • Marga Printemps

    3 maanden geleden
    ligt aan het voedsel vis is gezond maar zit vol kwik antibiotica en pesticide en vlees is niet veel beter gezond eten zeggen ze dan
  • LUDWIN DE LATHOUWER

    3 maanden geleden
    Is niet alleen onze ouderdom en voedingspatroon. Is wat we aangeboden krijgen door de voedingsindustrie. Als het maar geld opbrengt voor de aandeelhouders. Men denkt gezond te eten tot je beseft dat je systematisch in de luren wordt gelegd.