© sbs6

Rijke deelnemer aan ‘Steenrijk, straatarm’ kan het niet aan, en stapt nog voor het begin op

Vlak voor de start van het Nederlandse programma Steenrijk, straatarm heeft een rijke deelnemer beslist om toch niet deel te nemen. Hij liet zijn vrouw alleen in het huis van een arm gezin wonen, en krijgt daar flink wat kritiek voor.

Het concept van het Nederlandse tv-programma Steenrijk, straatarm is dat een gezin met veel geld en groot huis een paar dagen van leven wisselt met een gezin dat weinig geld heeft of zelfs in armoede leeft. Niet zelden is dat voor de welgestelde gezinnen, die doorheen de jaren gewend zijn geworden aan leven in luxe, een zware beproeving. Ook voor de arme gezinnen is het wennen, nu geld tijdelijk geen probleem meer is.

In de nieuwe afleveringen zouden Eugène en Meta uit het Nederlandse Laren van huis wisselen met de alleenstaande moeder Petra en dochter Amber, die in Borssele wonen. De rijke Nederlander - een succesvol copywriter en de man achter de befaamde rode DIRK-tas en ‘Bob jij, of Bob ik?’-campagne - besliste net voor aanvang echter om niet mee te doen. Hij pakte zijn koffer, maar ging niet naar de woning van het andere gezin. Zijn vrouw moest er een week alleen gaan wonen. “Hij twijfelde vooraf al wat”, zei Meta. “Maar de overgang was voor hem toch een beetje te groot.”

Die beslissing valt op sociale media niet in goede aarde bij de kijkers van het programma. Zij tonen geen begrip voor de keuze van Eugène om zijn vrouw “in de steek te laten”. “Meneer voelt zich te goed voor Steenrijk, straatarm”, schrijft iemand. Anderen noemen het “belachelijk” en omschrijven hem als een “slap figuur”.

(bekijk hier beelden van Amber en Petra)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer