De Russische president Vladimir Poetin vandaag op een forum in de Russische industriestad Toela.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin vandaag op een forum in de Russische industriestad Toela. © AFP

KIJK. Poetin: “Russische wapens zijn superieur tegenover die van NAVO”

De wapens die Rusland produceert, zijn beter dan die van de NAVO-landen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin (71) vandaag beweerd op een forum in de industriestad Toela. “Als je naar onze nieuwste wapens kijkt, dan zijn die duidelijk superieur. Dat is een feit”, zei Poetin zelfzeker.

  1. “Die twee waren diepgelukkig”: vrienden in shock na vondst zwaar toegetakeld lichaam vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife
    Play
    PREMIUM
    UPDATE
    60

    “Die twee waren diepgeluk­kig”: vrienden in shock na vondst zwaar toegeta­keld lichaam vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife

    “Je leest dat er een half lichaam aanspoelt en dat dat het lichaam van Laura zou kunnen zijn. Dat komt hard aan.” Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord met een zak over het hoofd werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. Uit een autopsie blijkt dat de gevonden vrouw met zekerheid door geweld om het leven is gekomen. “Waar is de auto? En waar is Marc? We snappen het niet.”
  2. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.