© rr.

Open oorlog tussen Adnan Januzaj en sportief directeur van Sevilla: “Zijn beschuldigingen zijn absoluut misplaatst”

Adnan Januzaj heeft op zijn sociale media uitvoerig gereageerd op uitspraken van de technisch directeur van FC Sevilla, zijn baas, die de ex-Rode Duivel ervan beschuldigt een transfer geboycot te hebben en vast te houden aan zijn lucratief contract zonder wakker te liggen van het feit of hij speelt of niet. Niet meer of minder dan open oorlog.

Michael Van Damme

Met nog een contract tot juni 2026 is het een hoogst vervelende situatie dat een speler en zijn sportief directeur openlijk met elkaar in de clinch gaan.

Adnan Januzaj speelt nauwelijks bij Sevilla, maar tot een transfer deze winter kwam het niet. En dat zit Víctor Orta, de technisch directeur van Sevilla, hoog. Op een persbijeenkomst klaagde Orta openlijk over het gedrag van Januzaj.

“We hebben aanbiedingen gekregen uit Turkije, Frankrijk en Schotland. ... maar Januzaj vertelde ons dat het voor hem geen probleem is dat hij niet veel speelt. Van de vele voorstellen hebben we er als club twee geaccepteerd. We hebben het hem laten weten, maar hij wilde niet weg. Het maakt hem niet uit of hij speelt of niet, hij houdt vast aan zijn contract en daarmee is alles gezegd.”

Januzaj liet het niet passeren en reageerde op sociale media op de uitlatingen. Het statement lijkt, gezien de wollige taal, door zijn management of juristen te zijn geschreven.

“In het licht van de uitspraken van de sportief directeur van Sevilla FC, Víctor Orta, waarin hij een aantal absoluut buitensporige beschuldigingen uit tegenover mij, benadruk ik dat ik op geen enkele manier heb geweigerd Sevilla FC te verlaten. Deze situatie zou hem vooral tot introspectie over zijn werk moeten aanzetten. Ja, er waren enkele aanbiedingen, maar ik heb ze afgewezen omdat ik om verschillende redenen van mening was dat dit geen geschikte bestemmingen waren”, klinkt het.

“Víctor Orta vertelt niet de waarheid. Hij was op elk moment op de hoogte van wat ik dacht. In de elf jaar van mijn professionele carrière heb ik nooit een probleem gehad en daarom moet ik mij verdedigen tegen de woorden van de sportdirecteur van Sevilla FC tegenover mij. Al die jaren, in verschillende teams, heb ik mijn capaciteiten getoond en altijd heb ik diep respect gehad voor mijn clubs. De aanklacht van Orta tegen mij, of tegen welke voetballer ook in de huidige selectie, lijkt mij ongepast en enorm pijnlijk. Ik wil dit seizoen laten zien dat ik de situatie kan keren. Ik heb 300 minuten gespeeld en ik hoop op meer kansen om het team en mijn teamgenoten te helpen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer