Verzorgster (56) krijgt geen straf voor slag in gezicht van dementerende bewoner die agressief was: “Hij ging hevig te keer”

Themabeeld.© Katrijn Van Giel

DE PINTE -

Een verzorgster (56) die een bewoner van een woonzorgcentrum in De Pinte in het gezicht sloeg, kreeg een opschorting van de rechtbank. Dat wil zeggen dat ze schuldig is aan de feiten, maar geen straf krijgt.

Laura Moens

In een woonzorgcentrum in De Pinte liep het in augustus 2022 serieus mis tussen een verzorgster (56) en een bewoner (89) met een lichte vorm van dementie. De verzorgster wilde de man wassen, maar toen ze hem probeerde recht te zetten, reageerde hij ineens agressief. De man sloeg in het rond en greep haar hard vast, ook aan de borst.

“Een getuige zag toen hoe de verzorgster naar hem uithaalde en hem een slag in het gezicht gaf met de vlakke hand”, zei de procureur. Wat daar toen gebeurd is, doet me nog altijd veel pijn, vertelde de dochter van de 89-jarige man in de rechtbank. “Mijn vader was heel ziek en had veel zorg nodig.”

Plotse reactie

De zorgkundige vertelde dat het nooit haar bedoeling was om de man pijn te doen. Het was een plotse reactie op zijn agressief gedrag. “Hij ging heel hevig te keer”, getuigde ze. “Het was gewoon een reactie.”

Het openbaar ministerie had twee maanden cel en een boete van 208 euro gevorderd, maar de rechtbank gaf de vrouw maandag een opschorting. Dat wil zeggen dat ze schuldig wordt verklaard, maar geef effectieve straf krijgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen