© AP

AS Roma legt er vier in het mandje tegen Cagliari, goal van Lukaku wordt afgekeurd wegens buitenspel

AS Roma heeft in de Serie A staartploeg Cagliari opgerold met 4-0. Romelu Lukaku kwam niet op het scorebord, zijn doelpunt op slag van rust werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Michael Van Damme

Daniele De Rossi, de opvolger van José Mourinho, won ook zijn derde wedstrijd aan het hoofd van AS Roma. Dit keer met meer overschot dan de 2-1 tegen Verona en de 1-2 tegen Salernitana.

Het kostte Roma slechts 63 seconden om de score te openen tegen Cagliari. Lorenzo Pellegrini kon van dichtbij een slecht verdedigde hoekschop binnenwerken. Bryan Cristante raakte vervolgens de paal, maar Paulo Dybala verdubbelde de score wél na een mooie aanval waarbij Romelu Lukaku de pass van Pellegrini liet doorlopen.

Cagliari leek zich te mogen opmaken voor de aansluitingstreffer toen de ref naar de stip wees. Maar de VAR draaide de strafschop terug omdat Gianluca Lapadula bovenop de voet van Roma-verdediger Diego Llorente stond.

Roma kreeg na 51 minuten wél een strafschop en Dybala maakte zijn tweede van de avond: 3-0. Huijsen scoorde de 4-0. Een vijfde treffer van invaller Bove werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een zwoegende Lukaku kwam niet op het scorebord. Na 41 minuten had hij weliswaar de netten doen trillen, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Rode Duivel had nog een paar kansen, maar miste precisie en een tikje meeval om te scoren.

Dankzij de zege schuift AS Roma in de Serie A op naar de vijfde plaats.