Dave Gahan in zijn beste pak voor een uitverkocht Sportpaleis.
Volledig scherm
PREMIUM
Dave Gahan in zijn beste pak voor een uitverkocht Sportpaleis. © Tessa Kraan

RECENSIE. Depeche Mode in Sportpaleis: “Vervloek de man die zegt dat ze beter op plaat klinken dan live”

Depeche Mode stelt zelden teleur op een podium maar volgens critici is de huidige ‘Memento Mori’-tour naar het gelijknamig album - bijna een jaar oud - het beste wat de Britse synthpop-legende in decennia heeft neergezet. Het wekt dus geen verbazing dat zowel de Amerikaanse als de Europese tournee een tweede rondje krijgt, met net zoals vorig jaar ook een passage in het Sportpaleis. Na een aarzelende start bewijst Depeche Mode dat het wel degelijk de moeite is om live te komen kijken.

  1. 
"Hij kan me enkel nog aankijken": jongste (2) van broertjes die in Lobroekdok vielen nog steeds kritiek
    PREMIUM

    "Hij kan me enkel nog aankijken": jongste (2) van broertjes die in Lobroekdok vielen nog steeds kritiek

    “Hij ziet me, kijkt me een minuut lang aan en dan gaan zijn ogen weer dicht.” Nassir (2), die vorige maand samen met zijn broertje Nabil (4) in het Lobroekdok in Antwerpen viel, kan nog steeds niet praten. Dat vertelt zijn vader Ahmad (24). Samen met zijn vrouw houden ze de wacht bij het ziekenhuisbed van hun jongste zoontje. Hun ander zoontje is wel volledig hersteld van de tuimelpartij. “Elke keer als er op de deur geklopt wordt, hoopt hij dat zijn broertje terug is.”
    Antwerpen
  2. ASSISEN. Jury oordeelt volgende week over Poolse man die mogelijk buurvrouw en ex een mes in de keel stak: “Mijn DNA op dat mes? Ja, dat was aan tafel gebruikt”
    PREMIUM

    ASSISEN. Jury oordeelt volgende week over Poolse man die mogelijk buurvrouw en ex een mes in de keel stak: “Mijn DNA op dat mes? Ja, dat was aan tafel gebruikt”

    Zes mannen en zes vrouwen. Zij zullen vanaf volgende week maandag mogen besluiten over het lot van Krzysztof K. (63) tijdens diens assisenproces. De Poolse zestiger werd op 12 december 2020 gearresteerd als hoofdverdachte voor de moord op zijn buurvrouw en ex-partner Halina Marciniak (64). Die kwam om het leven toen iemand bij haar thuis een mes in haar keel stak. Krzysztof was de enige persoon die aanwezig kon zijn geweest in het appartement en zijn DNA werd overal aangetroffen, maar hij ontkent alles. “Ze probeerde die middag voortdurend seks met mij te hebben, maar dat ging niet.”
    Antwerpen