Oom krijgt geen straf na dood 3-jarige Milou: nichtje stierf door val van trap, koppel loog eerst over doodsoorzaak

Brasschaat -

De rechtbank in Antwerpen vindt dat Benny H. schuldig is aan de onopzettelijke doding van zijn 3-jarige nichtje Milou. De man krijgt geen straf, zijn partner werd vrijgesproken. Het meisje viel van de trap terwijl ze bij het koppel in Brasschaat was.

Sam Reyntjens

Begin april vorig jaar werden de hulpdiensten naar de Bredabaan in Brasschaat gestuurd voor een ongeval. De 3-jarige Milou was volgens haar oom Benny aangereden door een Volkswagen Golf die vervolgens doorgereden was. Het meisje was er slecht aan toe, ze werd overgebracht naar het ziekenhuis en overleed daar enkele uren later.

Het onderzoek wees al snel uit dat er van vluchtmisdrijf geen sprake was, niemand in de cafés in de buurt had zoiets gezien en ook camerabeelden toonden geen ongeval. “Het meisje toonde ook geen verwondingen die op een verkeersongeval konden wijzen”, zei de aanklaagster tijdens de behandeling van de rechtszaak tegen Benny en zijn partner.

Milou bleek van de trap te zijn gevallen bij haar nonkel Benny en knuffelmeter Lieve, die hadden er niet beter op gevonden het verhaal van het vluchtmisdrijf te verzinnen. Uit paniek voor de reactie van de familie, zo klonk het in de rechtszaal.

Niet vervolgd voor liegen

Voor het liegen worden Benny en Lieve niet vervolgd. Het parket verwijt hen wel onvoorzichtig te zijn geweest en zo onopzettelijk de dood van het meisje te hebben veroorzaakt. “Om naar hun appartement te gaan moesten ze een draaitrap nemen waarvan ze wisten dat die gevaarlijk was. Ze hadden beter toezicht moeten houden”, aldus het parket. “De hond werd gedragen, het kind niet.”

De rechtbank oordeelde woensdag dat Benny H. inderdaad onvoorzichtig geweest was en dat die onvoorzichtigheid tot de val en de dood van Milou geleid had. “De feiten zijn bijzonder ernstig en veroorzaakten een groot emotioneel traumatiserend verlies voor de nabestaanden”, zei de rechtbank. De rechters hielden er wel rekening mee dat ook Benny H. erg aangedaan was over het verlies van zijn nichtje. “Ook op hem heeft dit een onuitwisbare impact gehad.”

Benny H. kreeg de opschorting, hij werd schuldig bevonden maar krijgt geen straf. ‘Knuffelmeter’ Lieve werd vrijgesproken, volgens de rechtbank beging zij geen fout of onvoorzichtigheid. Aan de ouders van Milou moet Benny in totaal 42.000 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer