Om het Openluchtmuseum in de krokusvakantie als wandelgebied te promoten, plant Bokrijk voor elke wandelaar een boerenkrokus.© Chris Nelis

Bloemen

Museum Bokrijk plant boerenkrokus voor iedere wandelaar tijdens krokusvakantie

GENK -

Voor iedereen die tussen 10 en 18 februari een wandeling maakt in het Openluchtmuseum Bokrijk wordt een extra boerenkrokus geplant in het domein. Bokrijk wil zo het museum promoten als wandelgebied.

Chris Nelis

De deuren van het Openluchtmuseum gaan tijdens de krokusvakantie open voor wandelaars. Om binnen te mogen, betaal je 3 in plaats van de gebruikelijke 17 euro. Er zijn dan ook geen acteurs aanwezig om de geschiedenis te verlevendigen en op de herberg Sint-Gummarus na zijn ook de gebouwen dicht. Maar het prachtige decor van het oude Vlaanderen blijft het bezoeken meer dan waard. Om het Openluchtmuseum als wandelgebied te promoten, wordt voor elke wandelaar een boerenkrokus geplant. Hoeveel er dat gaan zijn, is nog niet duidelijk. Volgens gedeputeerde en voorzitter van Bokrijk Igor Philtjens (Open Vld) zal vooral het weer bepalend zijn voor het aantal wandelaars en dus ook voor het aantal krokussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer