Duitse rechter: ‘Oudere Intel-CPU’s schenden patenten van R2 Semiconductor’

© Getty Images/iStockphoto

Intel maakt inbreuk op patenten van R2 Semiconductor, oordeelt een Duitse rechtbank. Het legt de verkoop van een aantal oudere Intel-processors aan banden. De Amerikaanse chipbakker gaat in beroep tegen de uitspraak.

Het oordeel is afkomstig van de regionale rechtbank in Düsseldorf. Deze meent dat Intel inbreuk maakt op patenten van R2 Semiconductor op het gebied van spanningsregelaars. Het betreft onder meer de Ice Lake-, Ice Lake Xeon-, Tiger Lake- en Alder Lake-CPU’s van Intel. In alle gevallen gaat het om reeds verouderde processors.

‘Lege vennootschap’

Een bron meldt aan de Financial Times dat de uitspraak geen impact heeft op nieuwere chips van Intel. De verkoop daarvan wordt naar verwachting dan ook niet aan banden gelegd. Wel kan het oordeel van de Duitse rechter leiden tot een verkoopverbod op bepaalde producten van derde partijen die de bewuste chipsets gebruiken.

Intel zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak en wil in hoger beroep gaan. Het stelt dat R2 Semiconductor een ‘lege vennootschap’ lijkt te zijn die zich uitsluitend richt op het voeren van rechtszaken en genereren van inkomsten.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content