Zonder mama en papa in de carnavalsstoet van de school vinden kinderen veel leuker.© Mark DREESEN

CARNAVAL

Scholen trekken Limburgs carnaval op gang: “Zonder slingers, confetti en spuitbussen”

Dilsen-Stokkem -

In heel wat Limburgse scholen is vrijdag carnaval gestart. Kinderen mochten zich verkleden en trokken in optocht door de straten. In Lanklaar (Dilsen-Stokkem) werd carnaval gevierd in een optocht zonder slingers, confetti en spuitbussen ... maar wel met een flinke portie pret.

Mark Dreesen

“Geen slingers in de optocht, geen confetti op straat en geen spuitbussen die kleurrijke slierten achterlaten in het dorp”, aldus de directie van basisschool De Startbaan in Lanklaar. Zelfs de mama’s, papa’s en grootouders mochten niet mee in de optocht. In Lanklaar was de optocht duidelijk op kindermaat georganiseerd, mét aandacht voor het milieu. Kinderen sprongen gezellig met hun klasgenootjes in een plunje over straat en de dolle pret kwam vanzelf. Sommigen zongen luidkeels carnavalsliedjes. Aan meerdere huizen wapperden ballonnen in de kleuren rood, geel en groen.

© mmd

“Ik ben vandaag een pipo de clown”, lacht Nina Opdenakker. Essa Ozman deed het wat gruwelijker als monster. Papa Jason Kuypers stond met een grote rode neus en uniek kleurrijk kostuum als clown langs de straat toe te kijken. “We mogen niet mee in de optocht, dus sta ik verkleed in het publiek”, lacht Jason. “Maar eigenlijk heb ik me verkleed op vraag van mijn zoon Emiel (3). Die wilde niet verkleed naar school als papa niet mee deed. Dus nu weet je meteen de reden waarom ik hier als pipo de clown langs de straat sta. (lacht)

Elise Westhovens danste vrolijk als politieagent over straat. De familie Mathijs leverde dan weer een grote groep kleinkinderen en achterkleinkinderen in de optocht. Die waren verkleed als sprookjesfiguren, leuke televisiefiguren en zelfs lieveheersbeestjes dwarrelden over straat en voor de camera’s van ouders en grootouders.

© mmd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer