Archiefbeeld© Shutterstock

Baby overleden nadat moeder haar per ongeluk in oven legt

Een baby uit de Amerikaanse staat Missouri is overleden nadat haar moeder het meisje per ongeluk in de oven had gelegd voor een middagdutje, in plaats van in haar wiegje. De vrouw werd aangeklaagd voor het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Dat meldt ABC.

jvh
Bron: ABC, De Telegraaf

De politie van Kansas City kreeg vrijdagmiddag een melding over een baby die niet meer leek te ademen. Hulpverleners kwamen ter plaatse maar konden niets meer voor het kind, dat ter plekke dood werd verklaard.

De hulpverleners hadden wel brandwonden opgemerkt op het lijkje, en onderzochten de oorzaak van het overlijden. Al snel bleek volgens een getuige dat de moeder van het kind de baby per ongeluk in de oven had gelegd. Een verklaring van het gerecht gaf geen verdere toelichting over hoe zo’n vergissing gemaakt kon worden.

“Wij zien hoe gruwelijk deze tragedie is, en voelen het verdriet voor het verlies van dit kostbare leven”, laat openbaar aanklager Jean Peters Baker weten in een statement. “We hebben er vertrouwen in dat het rechtssysteem juist zal handelen onder deze vreselijke omstandigheden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer