Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

DEBAT VAN DE DAG. Is een kortere zomervakantie een goed idee?

Verschillende politieke partijen pleiten voor een kortere zomervakantie, zo blijkt uit een rondvraag van HLN. In ruil krijgen leerlingen een extra week vrij tijdens de krokus- en herfstvakantie. Wat denk jij? Is een kortere zomervakantie een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

131 reacties

  • Nelle Declerq

    1 maand geleden
    ik zou de vakantie inkorten en de andere verlengen zo kan je de achterstand beter inhalen
  • Mortycia Van den Avyle

    1 maand geleden
    Laat het zoals het is, ook al eens aan de mentale gezondheid gedacht van onze jongeren, er wordt steeds meer van hen verwacht, dan heb je niets aan die eerste weken, die heb je nodig om te onstressen en terug tot rust te komen, als je het inkort, vrezen we echt voor de gemoedstoestand van onze jeugd, bekijk de cijfers maar eens van depressie onder de jeugd.Eén ding weten we zeker die 2maanden hebben ze nodig.Mss een oplossing geef werknemers een paar dagen betaald verlof extra of goedkope opvang
  • Patrick Mertens

    3 maanden geleden
    Typisch Belgisch alweer. De zogenaamde "experten", die nog nooit een school aan de binnenkant zagen, zwaaien weer met wetenschappelijk onderzoek en bewijzen. De echte experten, de leerkrachten, worden niet gehoord of zijn in hun reacties niet echt pro. Na 32 jaar voor de klas heb ik zo mijn eigen theorie hierover. De kwetsbare groep is net die groep die NIET geholpen wordt met het versnipperen van de vakantiemomenten.
  • Kenny Bellekens

    3 maanden geleden
    Van de opname ouderschapsverlof in delen lijkt me prima. Echter krokus en herfstverlof wat heb je daar nu aan? Koud en slecht weer. Meeste ouders nemen dan nog niet graag verlof, voor is een mooie vakantie te nemen is het dan nog geen weer. Maak er een mooie 2 weken meivakantie van zoals bij de buurlanden, dan kunnen de kinderen ook al deftig buiten vertoeven.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Regeringleiders en parlementairen hun reces is evenveel en zelfs enkele dagen meer dan schoolvakanties. Geef de burgers evenveel dagen. Dan moeten ouders niet puzzelen met hun 20 dagjes vakantie per jaar en dan nog eens rekening houden met schooldagen.