Toon Aerts emotioneel na comeback in het veldrijden: "Mijn droom om weer crosser te worden is uitgekomen"

Toon Aerts vierde zaterdag in de Waaslandcross zijn rentree na een dopingschorsing van twee jaar. Aerts zette de sprint in met Lars van der Haar aan zijn wiel. De Nederlander kwam netjes vanachter de rug van de Kempenaar en liet Aerts achter zich. Toch was Aerts meer dan tevreden na zijn vierde plaats in zijn eerste cross dit seizoen.

Bron: BELGA

"Men had me voor de cross gezegd dat ik moest genieten. Wel, als je een uur rond knalt dan is dat toch niet echt genieten. Maar ik ben zo tevreden. Vierde worden is zeker niet slecht. Ik had immers gehoopt op een toptienplaats. Een podiumplaats zou de kers op de taart geweest zijn, maar de taart zal sowieso al zoet smaken", lachte Aerts.

LEES OOK. Toon Aerts luistert comeback op met knappe vierde plaats, Michael Vanthourenhout heer en meester in Sint-Niklaas

Toon Aerts raapte stelselmatig renners op. Even werd gevreesd dat de voormalige Europees kampioen zich zou vergalopperen. Dat was dus niet het geval. "Ik moet toegeven dat ik mezelf in het begin wel even tegen kwam", aldus Aerts. "Blijven wachten op zo'n parcours was echter ook niet aan de orde. Michael Vanthourenhout was al in de eerste ronde gaan vliegen. Een sterk nummer. Wij konden meteen knokken voor de dichtste ereplaats. Ik ben blij dat de kop eraf is. Ik werd ook enorm toegejuicht. Even dacht ik dat dit een kampioenschap was met al die toeters en bellen. Ik ben die mensen enorm dankbaar. Zij hebben me door die twee zware jaren geloodst. Ik kende in de cross een dipje, maar pepte mezelf op. Wat is een uur afzien in vergelijking met die twee donkere jaren? Opnieuw crossen was een droom en die droom is vandaag uitgekomen. Het lichaam zal moe zijn vanavond, maar dat neem ik er graag bij. Ik ga een tijdje op een wolkje zitten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden