© AP

Hoop voor de Conference League: Maccabi Haifa en Frankfurt houden geen optimale generale repetitie voor returns

Maccabi Haifa heeft zondagavond geen al te beste generale repetitie gehouden voor de return in de play-offronde in de Conference League tegen AA Gent donderdag. De competitieleider geraakte op de 22e speeldag in de Israëlische competitie op eigen veld niet voorbij Hapoel Haifa, het nummer vier in de stand (1-1).

Na elf minuten kreeg de thuisploeg nochtans een unieke mogelijkheid om de score te openen, maar oude bekende Lior Refaelov (ex-Anderlecht, ex-Antwerp en ex-Club Brugge) faalde vanop de strafschopstip. Vier minuten later was het wel prijs voor de leider via Gadi Kinda (15.), maar de bezoekers kwamen in de tweede helft alsnog langszij via Tomer Yosefi (58.).

Maccabi Haifa verdedigt donderdagavond (18u) een krappe 1-0 voorsprong in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s kenden in de Jupiler Pro League wel een goede voorbereiding met hun eerste zege van 2024 tegen Eupen (0-2).

Eerder op de dag kwam ook Union-tegenstander Eintracht Frankfurt niet aan winnen toe. De Europa League-winnaar van 2022 speelde op de 22e speeldag in de Bundesliga 3-3 gelijk bij Freiburg. De Adelaars gaven tot drie keer toe een voorsprong uit handen in het Europa-Park Stadium en moesten zo tevreden zijn met een gelijkspel. Frankfurt is zesde in de Bundesliga.

In de return van donderdagavond (21u) in Frankfurt is alles nog mogelijk, na het 2-2 gelijkspel in het Lotto Park. Union won zondag eenvoudig bij rode lantaarn KV Kortrijk (1-3).