Qinling Station heeft de vorm van een kruisbeeld en zal volgens China wetenschap en vrede stimuleren.
Volledig scherm
Qinling Station heeft de vorm van een kruisbeeld en zal volgens China wetenschap en vrede stimuleren. © Xinhua

Nieuwe mysterieuze basis van China op Zuidpool leidt tot ongerustheid: “Zeer strategische positionering”

China heeft op Antarctica een nieuwe basis geopend. Het mysterieuze Qinling Station zal volgens het land dienen voor “wetenschappelijk onderzoek, en om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen.” Toch is er vrees dat China de basis ook voor andere, minder nobele doelen kan gebruiken.

16 reacties

  • Dirk Verschueren

    2 maanden geleden
    @wesley netnem: heel terecht. De VS heeft 800 overzeese militaire basissen, China dat met een bevolkingsaantal 4 keer groter is dan VS heeft er 2. Het Westen is momenteel betrokken in ongeveer alle militaire conflicten die er zijn. China in geen die ik ken. Zelfs zonder oorlog bombarderen we er op los, in Jemen, Irak, Libanon, Gaza, Syrië ... in de naam van de vrijheid hebben we het recht mensen zonder proces te vermoorden. Hoeveel bombardementen heeft China uitgevoerd? Stof tot nadenken.
  • Geert Vermeiren

    2 maanden geleden
    Lijkt me vooral een jaloerse reactie van Westerse landen, met de VS op kop.Ondertusen laten ze wel al hun electronische producten maken door hardwerkende chinezen om ze daarna met een veelvoud aan prijs te verkopen onder hun eigen merknaam!
  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    Grappig hoe het westen weer schrik aanjaagt over een wetenschappelijke basis, terwijl ze zelf China omsingelen met militaire basissen.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Er waren al 55 basissen voor deze. Waaronder ook 5 van de VS, 2 van het VK en zelfs een Belgisch.
  • eric reynebeau

    2 maanden geleden
    Wie eens een duidingsprogramma wil zien over wat de Chinezen wereldwijd allemaal uitrichten moet de reeks op Nederland 2 op zondagavond " De wereld van de Chinezen" eens bekijken. Je valt achterover....